Receptionsdisk

www.nyreception.se

Inredningstips till er nya hotellreception

Eklist
 
 

Hotellreception

Grundförutsättningar

Sysselsättning

Platsutrymme

Golv

Väggar

Tak

Ljussättning

Växter

Konst

Receptionsdisk

Säkerhet

Arkitekt

Still Panorama - inredningskonst till er reception

Hotellreception och lobby

Receptionen och lobbyn är hotellets ansikte och hjärta. Här får gästerna sitt första intryck av hotellet. Här spelar valet av inredning stor roll. Här får du inredningstips för att underlätta utformningen av er reception och lobby.

Här checkar de in och ut och däremellan passerar gästerna när de skall in och ut mellan sina ärenden. Det är här gästerna väntar på att bli upphämtade och det är många gånger här som hotellgästerna tar emot sina gäster vid representation. Hotellets "image" handlar därför både om hotellet i sig och även gästernas "image". Exempelvis ett hotell i Hollywood skulle kunna ha glamour som image eftersom många skådespelare och artister vill förknippas med glamour och festligheter. Ett spa-hotell skulle kunna ha en natur-image, för att ge kunder en hälsosam och miljövänlig image.

Grundfrågan man bör ställa sig när en ny reception och lobby planeras är: Vad vill vi uppnå med en ny reception eller lobby? Därefter är det dags att titta på grundförutsättningarna. Här presenterar vi vilka inredningsalternativ som finns i fråga om material, ljussättning, konst, växter och detaljer.

Undersökning

Lunds universitet har gjort en studie med syftet är att undersöka hotelldesign som konkurrensstrategi inom upplevelseekonomin. Detta är intressant läsning för den som planerar image. Klicka för att länkas till undersökningen.

Still Panorama - inredningskonst till er reception

 

Eklist
© 2007 Kaise Design AB. All Rights Reserved.