Receptionsdisk

www.nyreception.se

Inredningstips till er nya Företagsreception

Eklist
 
 

Företagsreception

Grundförutsättningar

Sysselsättning

Platsutrymme

Golv

Väggar

Tak

Ljussättning

Växter

Konst

Receptionsdisk

Säkerhet

Arkitekt

Pentry och receptionsdisk

Bakom receptionsdisken har receptionisten sin arbetsplats. Här skall receptionisten kunna ta emot besökare och samtal, boka mötesrum, ta emot och sortera post, förvara effekter, koka kaffe, boka biljetter, hantera nycklar och passerkort osv. En receptionsdisk måste vara praktiskt utformad för att receptionisten skall kunna utföra ett effektivt arbete.

Receptionsdisken bör rymma dator, skärm, tangentbord och mus, printer, scanner, fax, telefon, låsbara hurtschar och skåp, riktbar lampa, brevfack och broschyrer om företaget. Listan kan göras längre, men det viktiga är att förvaringsutrymmena är tillräckliga för att ordning och reda skall vara möjlig. Tips på inventarier, se www.runelandhs.se.

Om det finns krav på ständig närvaro, måste toalett och pentry finnas i anslutning till receptionen.

Ett pentry bör innehålla kyl, spisplatta, mikrovågsugn och tillgång till varmt och kallt vatten, för att kunna laga mat och för att kunna ta hand om disk. Skåp och lådor behövs även för att förvara porslin och bestick. Det är en fördel om pentryt kan separeras från övriga receptionen med tex glasdörrar, för att undvika matos i receptionen. Om receptionisten skall kunna bjuda på kaffe, måste även en kaffebryggare få plats i pentryt.

Köp bakgrundsfilm hos Still Panorama

Har måtten en betydelse för en receptionsdisk?

En utförlig utredning har gjorts avseende utformningen av receptionsdiskar på bibliotek. Läs uppsatsen här.

 

Eklist
© 2007 Kaise Design AB. All Rights Reserved.